...
Coca-Colas julkampanj uppbyggd av Stora Ensos unika Re-board-material
Tommy Andersson, VD, X Branding Nordic.
Susanne Baldefors, Coca-Cola Enterprises Sverige.
Andreas Hörnfeldt, VD, Stora Enso Re-board.

En imponerande släde, tillverkad i det unika, kartongbaserade materialet Re-board från Stora Enso, är en av huvudingredienserna i Coca-Colas svenska julkampanj ”Gör någon glad”, som nu håller på att introduceras i butikerna.
Butikskampanjen innehåller också en tomte och en ren, tillverkade i White Core, och det är Trosabaserade företaget X Branding Nordic, som har fått uppdraget att designa och utforma kampanjen.


”Den största utmaningen i denna kampanj var släden. Vi kom med tidigt i processen och kunde vara med och ta fram en konstruktion av släden som var stabil och tålig, samtidigt som den skulle vara enkel för säljaren att använda för att exponera varorna. Det har varit ett bra samarbete i denna kampanj och vi är alla nöjda med slutresultatet. Släden blev verkligen häftig”, säger Tommy Andersson, VD, X Branding Nordic.

Det här är andra gången som Coca-Cola Sverige använder Stora Ensos Re-board-material till en större butikskampanj.
”Vi har höga krav på materialet i våra butikskampanjer. Det ska vara tåligt och stadigt, samtidigt som det ska vara stilrent och förmedla en känsla av premium. Det ska också vara enkelt att sätta upp i butik och ge en fin tryckyta. Viktigt är också att det är miljövänligt och att det går att återvinna. Vi tycker Re-board uppfyller våra krav och är nöjda med materialet”, säger Susanne Baldefors, Shopper Marketing, Coca-Cola Enterprises Sverige AB.

På Stora Ensos fabrik i Norrköping, där Re-board tillverkas, är man glada över Coca-Colas materialval.
”Vi är givetvis oerhört glada och stolta att en så stor varumärkesägare som Coca-Cola väljer Re-board som material till sin julkampanj. Det är roligt att fler globala företag upptäcker fördelarna med vårt unika material, som är så oerhört lätt och formbart men samtidigt så exceptionellt starkt”, säger Andreas Hörnfeldt, VD, Stora Enso Re-board.

----------------------------------------------------------------------
Fakta om Re-board:
Re-board är en styv kartong med en unikt konstruerad räfflad kärna. Den är otroligt lätt, men ändå exceptionellt stark. Användningsområden för Re-board är framförallt mässmontrar, exponeringsställ, butiksinredningar, möbler, skyltar och kulisser.
Tillverkningen sker på Stora Enso Re-board i Norrköping. Verksamheten startade 2006. Fabriken har en årlig kapacitet på 2 miljoner kvadratmeter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK