...
Handhållen mätare tar tempen på preformen

USA-baserade företaget Plastic Technologies, Inc. (PTI) har utvecklat en temperaturmätare för PET-preformar, som sägs vara den första i sitt slag.
PTI:s handhållna PreTemp™ Temperature Probe är utformad för att mäta innertemperaturen i en preform, till skillnad från traditionella temperaturmätmetoder, som endast mäter preformens yttertemperatur.
PTI skriver i en pressrelease att deras innovativa tempmätare kan göra tillverkningen av PET-flaskor mer effektiv samt reducera energiåtgången.


”Vanligtvis gör man en kvalificerad uppskattning av preformens innertemperatur, vilket innebär att det är svårt att effektivt styra den värme, som ska genomsyra preformen vid formblåsningen. Detta i sin tur kan resultera i sämre tjockleksfördelning vid formblåsningen, flaskor med sämre egenskaper och onödig energiförbrukning”, säger Ron Puvak, chef för marknadsföring och affärsutveckling hos PTI.

Med hjälp av den information om preformens innertemperatur, som PTI:s nya mätare ger, kan nu användaren i stället justera värmen i formblåskammaren, så att den mest effektiva värmen distribueras genom preformens väggar.
PTI:s PreTemp™ Temperature Probe använder beröringsfria precisionssensorer, som mäter upp till 16 punkter i preformen samtidigt och förser operatören med en adekvat temperaturprofil.

Tempmätaren han en inbyggd display och manövreras med en enda knapptryckning. Till utrustningen hör också en kraftfull programvara för lagring och analysering av insamla data.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast PTI

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK