...
World Star till Ecoleans ”snäpplås” och till två andra ”svenska” förpackningar
“Absolut Originality”-flaskan tillverkas vid glasbruket i Limmared
Tetra Pak belönades tvåfaldigt för Tetra Top med avskiljbar toppdel.

Helsingborgsbaserade Ecolean AB har belönats för sitt förslutningskoncept SnapQuick (bilden ovan) i den globala förpackningstävlingen World Star.
Ecoleans ”snäpplås” var den enda rent svenska förpackningslösningen, som fick en World Star den här gången, men det fanns även andra förpackningar med stark svensk anknytning som belönades med World Star.


Exempelvis erhöll glas- och metallkoncernen Ardaghs uppmärksammade flaska till 2013 års specialutgåva av Absolut vodka en World Star. Konceptet kallades ”Absolut Originality” och bestod av fyra miljoner flaskor, där varje flaska fick ett unikt inslag av ett koboltblått mönster.
Specialflaskan tillverkades vid Ardagh Glass på anrika glasbruket Limmared mellan Värnamo och Borås, men rent formellt är World Star-utmärkelsen för Absolut-flaskan registrerad som en brittisk förpackning, tillhörig Ardagh Group…

Bland World Star-vinnarna hittar vi också en Tetra Pak-förpackning – det är förpackningskonceptet Tetra Top med avskiljbar toppdel som belönats. Men utmärkelsen är registrerad under Italien, eftersom det är Tetra Paks italienska anläggning, där konceptet utvecklats, som deltagit i tävlingen.

Tetra Top, som lanserades först i Sverige och Danmark i samarbete med Arla Foods innan den globala lanseringen inleddes, fick till och med två World Star 2015-utmärkelser, eftersom konceptet belönades såväl i kategorin ”Drycker” som i kategorin ”Livsmedel”…

Ecoleans belönade SnapQuick är ett slags ”snäpplås”, som består av två par ”snäppknappar” i plast, och som är placerat på den flexibla Ecolean-förpackningens hällpip, just under den avrivbara öppningen. När påsen ska återförslutas, viker man hällpipens "gångjärns"-försedda flik och trycker ihop knapparna. När man märker ett karakteristiskt ”snäpp” är påsen stängd.

Sammanlagt har ett 150-tal förpackningar från hela världen belönats i World Star 2015. Rätt att deltaga i World Star-tävlingen har alla förpackningar som belönats i de officiella nations- eller regiontävlingar som anordnas runt om i världen av nationella förpackningsförbund. För nordisk del innebär det alla vinnare i tävlingen Scanstar, som arrangeras i turordning mellan de nordiska länderna.

Här kan du läsa mer om dessa tre ”svenska” World Star-vinnare:

Ecoleans SnapQuick

Ardaghs/Limmareds Absolut Originality

Tetra Paks Tetra Top

N.B.: Vi kommer framöver att redovisa även andra intressanta World Star- vinnare med nordisk anknytning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK