...
Ecoleans första fotfäste i Sydamerika
I Colombia kallas den SnapQuick-försedda Air Aseptic-förpackningen för ”Practijarra”, som betyder ”praktisk tillbringare”. (Bilden från mejeriet Alquerías promotionvideo för den nya mjölkförpackningen)

Helsingborgsbaserade förpackningstillverkaren Ecolean har nu skaffat sig ett första fotfäste på den sydamerikanska kontinenten. Det är det colombianska mejeriföretaget Alquería som lanserar sin mjölk i Ecoleans förpackningskoncept Air Aseptic. Alquería är också en av de första kunderna att använda Ecoleans prisade förslutningssystem SnapQuick.
Vid lanseringen i Colombia har Alquería gett förpackningen ett nytt namn: där kallas den ”Practijarra”, vilket betyder ”praktisk tillbringare” och syftar på förpackningens användarvänlighet.


Alquería är ett av Colombias ledande mejeriföretag och har gjort sig känt för att alltid ligga i frontlinjen när det gäller tekniska innovationer.
”Ecoleans förpackning med SnapQuick-systemet passar perfekt i vår produktportfölj. Lanseringen har gått utmärkt – förpackningen har tagits emot väl av våra kunder, som nu tycker det är båda mer praktiskt och roligare att konsumera mjölk”, säger Alquerías VD Carlos Enrique Cavelier Lozano.

Enligt undersökningsföretaget Canadean är den colombianska mejeri- och dryckesmarknaden en av de mest dynamiska i Sydamerika och förväntas ha en årligt tillväxt med mer än 15 procent de kommande åren. Colombia har mer än 50 miljoner invånare och har därmed den näststörsta befolkningsmängden på kontinenten.

”Alquería är ett drivande och innovativt företag och passar oss perfekt. Samarbetet har varit extra givande och vi är stolta över att nu finnas på den colombianska marknaden. Sydamerika har många möjligheter för Ecolean och vi har redan nya projekt på gång”, säger Ecoleans VD Peter L Nilsson.

Som vi tidigare meddelat har Ecolean nyligen också öppnat ett service- och försäljningskontor i Dallas, Texas, för att ha närmare till befintliga och framtida kunder på de båda amerikanska kontinenterna.

Läs nyheten om Ecoleans Texas-kontor här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK