...
Dött lopp när Bioplast-Oscar delades ut
Glada Oscar-vinnare fr. v.: Nick Schaude, Swiss Coffee Company och Werner Oelschlager, Zandonella tillsammans med Michael Thielen från Bioplastics Magazine.

I samband med bioplastorganisationen European Bioplastics nionde konferens, som i år hölls i Bryssel, Belgien, var det också prisutdelning i tidningen Bioplastics Magazines årliga tävling ”Global Bioplastics Award”.
Fem finaldeltagare, utsedda av en internationell jury, kämpade om den åtråvärda utmärkelsen, som också brukar kallas ”Bioplastens Oscar” – och kampen var så hård att juryn till slut enades om att priset skulle delas mellan två av finalisterna!


De två finaldeltagare, som nu båda belönades med ”Bioplast-Oscar” var dels tyska glasstillverkaren Zandonella, dels schweiziska kaffeföretaget Swiss Coffee Company.

Zandonella belönades för sin ”Sandro Bio Box”, som är en halvliters lådförpackning tillverkad i BioFoam®, som är ett skummaterial tillverkat av expanderade fina PLA-partiklar. Material påminner om expanderad polystyren (EPS) och har samma stöt- och temperaturskyddande egenskaper. Förpackningen används till högkvalitativ glass.

Den andra Oscar-utmärkelsen gick alltså till Swiss Coffee Company, som i samarbete med BASF har utvecklat ett koncept, som består av en kaffekapsel och en aromtät yttre förpackning. Kapseln är tillverkad av komposterbar ecovio IS1335 bioplast och även den yttre förpackningen består av bionedbrytbara komponenter.

packnyheter.se har tidigare presenterar de fem finalisterna i Bioplast-Oscar: - läs här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK