...
Ecolean utökar med ny fabrik i Kina

Det händer mycket i och kring Helsingborgbaserade förpackningstillverkaren Ecolean just nu. Företagets innovativa förslutningskoncept SnapQuick har vunnit flera utmärkelser, man har fått sina första kunder i Sydamerika och öppnat service- och försäljningskontor i Dallas, Texas.
Och nu meddelar Ecolean att man också utökat sin tillverkningskapacitet i Kina genom en ny produktionsenhet (bilden), som uppförts i anslutning till bolagets redan befintliga fabrik i TEDA (Tianjin Economic – Technological Development Area) nära Beijing.


Den nya enheten i Kina är tillkommen som ett svar på ökade krav och önskemål från Ecoleans kinesiska och övriga asiatiska kunder. Utökningen i Kina ingår i ett investeringspaket på 50 miljoner euro, som även omfattar ökad produktionskapacitet vid huvudanläggningen i Helsingborg.

”Kina är en av de viktigaste tillväxtmarknaderna för Ecolean och denna stora investering understyrker vårt långsiktiga engagemang för marknaderna i Asien. Jag är mycket nöjd med att vi nu nästan kommer att tredubbla vår tillverkningskapacitet i Kina”, säger Ecoleans VD Peter L Nilsson.

Den nya produktionsanläggningen i TEDA är på 4.900 kvadratmeter och förutom tillverkningsenheter omfattar den även ett nytt aseptiskt labortorium samt utbildningsfaciliteter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK