...
Spektakulärt från Iggesund Paperboard:
Julkortet är en resa från skog till stad!
Iggesund följer sin tradition med avancerade julkort i spännande design. Årets kort ger en känsla av skog och Stockholmstypiska fasader mot en skimrande skandinavisk vinternatt.

Iggesund Paperboard har som tradition att använda sina julkort dels som en ambassadör för bolagets kartongmaterial, dels som en uppvisning i olika trycktekniker.
Och årets julkort är inget undantag: det spektakulära julkortet bjuder mottagaren på en resa från skogsmiljö till en Stockholmsliknande stadssiluett och detta mot en bakgrund av en skimrande vinterhimmel med stjärnor och norrsken..!


Julkortet är uppbyggt som en triptyk (altarskåp) där de laserskurna dörrarna visar en detaljrik granskogssiluett . När ”skåpet” öppnas uppenbaras en stadsprofil i flera lager, bestående av Stockholmstypiska husfasader och kyrkosiluetter och där profilernas förhållande till varandra beror på hur mycket dörrarna öppnas!
Fasaderna i sin tur står emot en natthimmel med norrsken och stjärnor. Den skimrande effekten på himlen är skapad med hjälp av spotlackering på en klar holografisk folie, där man sedan tryckt måne och stjärnor med UV-färg. I nederkanten är kortet sedan försett med silverfoliepräglade jul- och nyårshälsningar på flera olika språk.

”Jag ville förmedla känslan av både den skog, som är utgångspunkten för Iggesunds produkter, och av den skandinaviska vinternatten”, säger Iain Smyth Papersmyths i brittiska Bristol, som har designat årets Iggesund-julkort.

Kortet består av fem delar, som monterats ihop till en enhet. Monteringen av det avancerade kortet lyckades man klara med hjälp av skolungdomar i Bristol, men det ställde höga krav på deltagarna
”Det krävdes en kombination av gott humör och smidiga fingrar för att lyckas”, berättar Iain Smyth.

För att baka in ännu mera julkänsla i kortet, så konstruerade man ett specialkuvert, som förstärker känslan av att det närmast är en julgåva, dessutom med en elegant låsning där man utnyttjar kartongkvaliteten Invercotes rivstyrka.

Kortet trycktes av Taylor Brothers i Bristol och för laserskärningen svarade Lasercraft Limited i Huntington, Storbritannien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK