...
”Ozzie” till Metsä Boards kundtidning
Det vinnande magasinets omslag samt ett uppslag inifrån tidningen.

Finska Metsä Boards kund- och intressenttidning ”Metsä Board Magazine” har tilldelats utmärkelsen ”Ozzie” i kategorin B2B Overall Design i tävlingen Folio Awards 2014, som är den största internationella tävlingen för tidskrifter och magasin. Metsä Board fick utmärkelsen för utgåvan nr 1, 2014, där man bland annat hade ett omslag som fångade ögat.
”Vi är mycket nöjda med att detta nummer av vårt magasin för kunder och andra intressenter har fått denna erkänsla”, säger Juha Laine, Vice President Investor Relations and Communications, Metsä Board.


Till omslaget till den prisade utgåvan hade man använt kartongkvaliteten Carta Allura, där en kombination av skarpt präglade Fresnel-linser och laminering med ett register av tryckfärgerna på ytan av de laminerade Fresnel-linserna gav ett unikt intryck

”Hela utformningen omfattar en attraktiv blandning av foton, illustrationer och infografik och magasinet ser fantastisk ut både i pappersversionen och i den digitala versionen. Vi hoppas att den ska inspirera till utformning av spektakulära förpackningar”, säger Juha Laine.

I kategorin B2B Overall Design bedömde juryn magasinens övergripande design, delar i tidningen, artiklar, läsbarhet, lätt att hitta, användning av grafik och bilder liksom hur designen anpassats till respektive ämne.

Prisutdelningen skedde i New York den 11 december.

--------------------------------------------------------------------
Folio Awards utmärkelser kallas ”Eddies” och ”Ozzies” och de är de enda utmärkelser som omfattar alla typer av magasin för konsumenter, B2B och organisationer.
Eddies belönar det bästa redaktionella innehållet och Ozzies den bästa designen.
Beroende på upplaga och marknad finns olika kategorier för att säkerställa att magasinen tävlar på lika villkor inom samma storlek och målgrupp.
Tävlingen lockade i år mer än 2.000 bidrag att tävla om drygt 140 utmärkelser i olika klasser och kategorier.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-12-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK