...
Första PET-behållarna för metallkapsyler med ”klick”

Företaget Amcor Rigid Plastics, som ingår i globala Amcor-koncernen och är beläget i Ann Arbor, Michigan, USA, har utvecklat vad man hävdar är de första PET-behållarna för varmfyllning av livsmedel, vilka kan förslutas med kapsyler av metall (bilden).
Den patentsökta teknologin, som kallas a-pex63, gör att varmfyllningsburkar i PET tillåter montering av metallförslutningar, vilka skapar ett undertryck och ger konsumenten det speciella ”klick”-ljud vid öppnandet, som garanterar att innehållet är fräscht och att burken inte öppnats efter fyllning och förslutning.


Amcor Ridig Plastics siktar i första hand in sig på produktion av PET-behållare för varmfyllningsprodukter som sylt, gelé, fruktmos, salsa och pestosås. Företaget säger att PET-burkarna kan anpassas till befintliga fyllnings- och förslutningsutrustningar och att ingen ytterligare kapitalinvestering behövs.

”Detta är en viktig utveckling, som ytterligare positionerar varmfyllningsbehållare i PET inom livsmedelsförpackningar. Varumärkesägare kan nu använda PET-behållare i stället för glas och ändå få samma kvalitet och färskhet och dessutom fortsätta att använda den typ av metallförslutningar, som är så uppskattade av konsumenterna”, säger Bunlim Ly, marknadschef hos Amcor Rigid Plastics.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK