...
ABB:s nya test- och democenter är inriktat på förpackningsbranschen

ABB har öppnat ett nytt test- och democenter i Västerås med inriktning på förpackningsbranschen.
Den nya anläggningen är ett led i ABB:s satsning på automationslösningar för plockning, packning och pallettering och i centret finns det robotar, styrenheter och programvara, liksom kompletta anläggningar för höghastighetsplockning och pallettering samt andra automations- och maskinsäkerhetsprodukter inom ABB:s totala erbjudande till förpackningsbranschen.


Test- och democentret i Västerås kommer att erbjuda möjligheter för företag inom förpackningsindustrin att i förväg testa lösningar och få en bild av resultaten i automatiserade förpackningsprocesser.

”Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den ytterligare support för våra kunder. Möjligheterna till verklighetsnära tester med våra ledande applikationsmjukvaror redan innan installation erbjuder exempelvis riskminimering, standardisering, ökad användarvänlighet och enkelhet att installera. Att processerna även kan simuleras innan installation är också en faktor som underlättar betydligt när det gäller monteringen på plats”, säger test- och democentrats chef Henrik Knobel.

ABB skrivber i ett pressmeddelande att centret gör det möjligt att visa alla olika aspekter av hur robotar och applikationsmjukvaror samverkar med produkterna och på så sett få en bra bild av resultaten i produktionsprocessen. Med det kan kritiska och essentiella delar av processen demonstreras, innan lösningen är installerad, helt anpassad efter en specifik produkt. Möjligheten till tester, så nära verkligheten som möjligt, av en planerad installation ger en hög tillgänglighet, förutsägbarhet och flexibilitet, bland annat tack vare att programmering, drifttagning och underhåll underlättas väsentligt.

”Inom förpackningsindustrin är det ett väldigt brett spann av olika produkter, som kräver förståelse för många samverkande tekniker såsom gripteknik, kameraigenkänning och flödesteknik. Allt från choklad och kakor till stora möbeldelar, som kräver större anläggningar, hanteras av ABB:s applikationsmjukvaror. I en testanläggning som den här kan vi visa de olika stegen i hela förpackningskedjan så nära verkligheten som möjligt”, säger Henrik Knobel.

Centret kommer även att erbjuda standardiserade schemalagda kurser och vidareutbildningar av en mängd olika delar inom området förpackningsautomation.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK