...
Ökad efterfrågan på Cheps palltjänster

Chep, som är en globalt ledande leverantör av poolingtjänster för lastpallar och containrar, skriver i ett pressmeddelande att företagets tjänst ”Total Pallet Management” har fått en allt större efterfrågan runt om i världen.
Tjänsten innebär att en anläggning för sortering, inspektion och reparation av pallar organiseras vid eller i närheten av kundens anläggning. Tjänsten säkerställer att högkvalitativa pallar återintroduceras i leveranskedjan utan dröjsmål och eliminerar därmed behovet av att transportera tomma pallar till ett Chep-servicecenter.


”´Total Pallet Management´ ger både logistiska och operativa fördelar för såväl kunder som oss samt minskar den övergripande miljöpåverkan. Tjänsten ökar effektiviteten i hela processen för pallhantering och minskar även transportkostnader och det administrativa arbetet”, säger Örjan Thönners, försäljningschef Chep Sverige..

Det senaste i raden av företag som tecknat avtal om Total Pallet Management-tjänsten är det multinationella företaget Agrolimen, som har sitt huvudkontor i Barcelona.

Agrolimen har nu ett treårigt kontrakt med Chep för pallar och tjänster över Europa och i avtalet ingår också att Chep implementerar tjänsten ”Total Pallet Management” på Affinity Petcares fabrik i franska La Chapelle, som ingår i Agrolimen-koncernen.

Agrolimen är huvudsakligen verksamt inom livsmedels-, catering- och husdjurssektorn. Chep kommer nu att leverera pallar för såväl nationella som internationella flöden till de olika Agrolimen-företagen i Europa, som t. ex. Affinity Petcare i Spanien och Frankrike, viktkontrollspecialisten Bicentury i Spanien och matproducenten Gallina Blanca Star i Spanien och Holland.

Chep finns i hela Norden, inklusive Sverige, sedan 1997 och har ca två miljoner pallar i omlopp på den svenska marknaden. Företaget har fyra palldepåer i Sverige och kunderna är välkända varumärken inom detalj- och dagligvaruhandeln. Chep är en del av koncernen Brambles Limited.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK