...
Printerbläck för glatta plastytor

Brittiska märkningsspecialisten Linx Printing Technologies har lanserat ett nytt printerbläck, som är speciellt utvecklat för applicering på polyeten- och polypropenytor. Bläcket, som har beteckningen Linx Black PE Ink 1130, har extra god vidhäftningsförmåga på glatta plastytor.
Bläcket är livsmedelsgodkänt och därför lämpligt för livsmedelsförpackningar, men passar utmärkt även till förpackningar inom läkemedel, kosmetika, hälso- och kroppsvård samt för märkning av bildetaljer, plastade kablar, mm.


”PE och PP är traditionellt utmanande märkningssubstrat på grund av materialens låga yteneregier, som ger dålig vidhäftningsförmåga. Vårt nya printerbläck ger dock utmärkt vidhäftning på PE- och de flesta PP-substrat, vilket garanterar läsbara och hållbara koder vid varje märkning”, säger Ndidi Ihekwaba, som är produktspecialist hos Linx Printing Technologies.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att det nya, snabbtorkande printerbläcket även är utmärkt för applicering på andra substrat som t. ex. aluminium, glas och lackade ytor samt polymermaterial som akryl HDPE, LDPE och PET. Detta gör att användaren endast behöver en typ av printerbläck för märkning av flera olika typer av substrat och förpackningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK