...
Italienska tillverkare utvecklar speciallinjer för mikrobryggerier

Brittiska företaget Makro Labelling UK har inlett ett samarbete med italienska agenturen Task Italia, med syfte att få fram specialanpassade buteljerings- och etiketteringslinjer för den ständigt växande skaran av så kallade mikrobryggerier.
I Storbritannien finns det i dag mer än tusen mikrobryggerier, vilket är mer än i något annat industriland. Problemet för dessa är ofta att utbudet av maskiner och utrustning för buteljering, etc. är ytterst begränsat, eftersom de traditionella leverantörerna och tillverkarna riktar in sig på kunder med betydligt större produktion än mikrobryggerierna.


”Jag har fått en klar förståelse för kraven och behoven hos denna spirande industri och nu vill vi hjälpa dessa företag att få rätt dimensionerad och anpassad utrustning till deras fyllnings- och etiketteringslinjer”, säger Richard Portman, som är VD på Makro Labelling UK.

Samarbetet med Task Italia har nu resulterat i att Makro Labelling UK via ett antal maskintillverkare i Canelli-regionen i Italien kan erbjuda småskaliga buteljeringslinjer som passar såväl mikrobryggerier som mindre vingårdar och lokala vindistributörer.

”Kompletta linjer från dessa tillverkare kommer att säljas i Storbritannien under vårt varumärke. Dessutom erbjuder vi full service inom landet med snabb tillgång till support, reservdelar och förbrukningsartiklar. Kvaliteten på utrustningen är utmärkt, vilket ger mikrobryggerierna möjlighet att erbjuda överlägsna produkter till sin växande skara av kunder”, säger Richard Portman.

Förutom mikrobryggerier, som tillverkar lokala öl- och cidersorter, finns det i Storbritannien även ett växande antal små vingård och vinproducenter som tillverka främst mousserande viner. Även dessa är betjänta av de specialutvecklad italienska buteljerings- och etiketteringslinjerna.

Även om produktionen hos mikrobryggerier och vinmakare är förhållandevis liten, så håller deras produkter oftast mycket hög standard. Öl och cider från brittiska mikrobryggerier vinner ofta utmärkelser i tävlingar runt om i landet och under de senaste åren har mousserande engelska viner i smaktester framgångsrikt utmanat några av de stora franska champagnejättarna.

”De flesta stormarknader har nu också börjat sälja öl, cider och vin från mikrobryggerier och små vingårdar, vilket skapar en ökad medvetenhet hos kunderna och ställer höga krav på kvaliteten. För att hålla sin höga standard kan mikrobryggarna och vinmakarna inte tillåta sig att tumma på kvaliteten, när det gäller utrustning och maskiner för fyllning, förslutning och etikettering”, säger Richard Portman.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Doserings- och fyllningsutrustningar Etikett/Märkning Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK