...
Monsterförpackning kandiderar till specialpris i World Star 2015
Tetra Prisma Aseptic med fruktdrycken Del Valle Reserva kandiderar till utmärkelsen Sustainability Award.

En annorlunda glassförpackning, som riktar sig till barn, är en av 10 förpackningar, som kandiderar till de tre specialpriserna ”President´s Award”, ”Sustainability Award” och ”Marketing Award” i globala förpackningstävlingen World Star.
Förpackningen till Nestles "Smarties Monster" (bilden) kandiderar i kategorin ”Marketing” och är tillverkad av spanska ITC Packaging.


Till det prestigefyllda priset ”President´s Award” finns tre kandidater: en innovativ förslutningslösning från Berry Plastics Corporation i USA, en barnsäker läkemedelsförpackning från Locked4Kids i Holland och en tallriksförpackning tillverkad i återvunnet pappersmaterial och designat av kinesiska Free Designer.

I kategorin ” Sustainability Award” finns också tre kandidater: en medicinförpackning från Prent Corporation i USA, en kartongförpackning för plastkaraffer från Cloxos Company, USA och Tetra Paks förpackningskoncept Tetra Prisma Aseptic 1000 med skruvkork i bioplast, avsedd för fruktdrycken Del Valle Reserva från Coca-Cola Brasilien.

I kategorin ”Marketing” tävlar fyra kandidater om förstapriset. Förutom Nestles ”monsterförpackning” är det en elegant konjaktflaska från österrikiska Stölzle Glass Group, en serie mjölförpackningar i retrostil från Grands Moulins i Israel och en aerosolförpackning till Axes bodylotion Lynx Icon 2, tillverkad av brittiska Seymourpowell.

Vilka av de kandiderande förpackningarna som vinner guld, silver och brons i de tre kategorierna kommer att offentliggöras i samband med WPO:s (World Packaging Organisation) stora prisceremoni, tisdagen den 19 maj i Milano, Italien, då även alla årets vinnare av World Star-utmärkelsen kommer att belönas.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK