...
Formsprutningsmaskin i rekordformat
Den väldiga formsprutningsmaskinen från KraussMaffei används för tillverkning av större sop- och avfallskärl.

Tyska formsprutmaskintillverkare KraussMaffei, med huvudkontor i München, har levererat sin hittills största maskin. Det skriver företaget i en pressrelease.
Maskinen, som har beteckningen MX 5500, har installerats hos tyska företaget Weber GmbH & Co KG i staden Haan, öster om Düsseldorf, där den sedan oktober 2014 används för tillverkning av större sopbehållare och sopkärl för den internationella marknaden.


Samtidigt med leveransen av MX 5500 levererades även en annan stor formsprutningsmaskin från KraussMaffei – en MX 4500 – till Weber GmbH & Co.

Bakom investeringen i de två stora formsprutningsmaskinerna ligger ett beslut om kapacitetsökning hos Weber och ett behov av större flexibilitet i tillverkningen, som består av större sop- och avfallsbehållare med volymer från 660 till 1.100 liter.

Den väldiga MX 5500 formsprutningsmaskinen har en skräddarsydd kundlösning som gör att den kan hantera de upp till 150 ton tunga formverktyg, som används för att kunna formspruta de stora avfallskärlen. Maskinen har också en imponerande låskraft på 5.500 ton.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK