...
UPM stänger tre pappersmaskiner

Finska skogs- och papperskoncernen UPM ska permanent stänga ner tre pappersmaskiner i Finland och Storbritannien. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
De maskiner, som ska stängas, är PM2 respektive PM5 vid de finska bruken Kaukas och Jämsänkoski samt PM1 vid UPM Shotton (bilden) i Storbritannien. Sammanlagt 373 tjänster berörs av nedstängningarna.


Enligt pressmeddelandet kommer produktionen på de tre berörda pappersmaskinerna att vara avslutad senast vid utgången av mars månad i år.
Personalnedskärningarna fördelar sig med 138 tjänster i Jämsänkoski, 114 tjänster i Kaukas och 121 tjänster i Shotton.

UPM förhandlar dessutom med berörda personalorganisationer om en eventuell stängning av pappersmaskin 3 vid det franska bruket Chapelle.

De nu beslutade åtgärderna ingår i ett vinstförbättringsprogram på 150 miljoner euro, som UPM aviserade i november i fjol. I programmet ingår också att UPM centraliserar sin distributionsverksamhet inom pappersområdet för Europa och Nordamerika till två platser i Tyskland: Augsburg och Dörpen. Detta innebär att 48 tjänster vid Tampere Supply Chain Centre i Finland och 11 tjänster vid motsvarande avdelning i Altrincham i Storbritannien försvinner.

”Detta är olyckliga beslut för den berörda personalen, men ur affärssynpunkt nödvändiga för att förbättra vårt operativa resultat och avkastningen inom den europeiska pappersverksamheten, som fortfarande lider av överkapacitet”, säger Bernd Eikens, chef för affärsområdet UPM Paper ENA (Europa och Nordamerika).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK