...
Tetra Pak inviger nytt tekniskt utbildningscentrum i Thailand
Bild inifrån Tetra Paks nya tekniska utbildningscentrum i Thailand, som nu invigts.

Tetra Pak har invigt ett nybyggt tekniskt utbildningscentrum i staden Rayong i Thailand. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Centrat, som ligger i industriområdet Eastern Seaboard Industrial Estate i Rayong, ska stödja den ökande efterfrågan från producenter i hela Asien på teknisk utbildning inom förpackningslinjer för livsmedel och drycker.


Det nya utbildningscentrat består av en 3.000 kvadratmeter stor state-of-the-art-anläggning, som kostat drygt 5 miljoner euro (ca 47 miljoner kronor) att uppföra. I anläggningen finns bland annat tre hela förpackningslinjer – Tetra Pak A3/Speed, Tetra Pak A3/CompactFlex och Tetra Pak A3/Flex – samt avancerade laboratorier för mikrobiologiska och förpackningsrelaterade utvärderingar.

Tetra Pak skriver att för att garantera bästa utbildning och effektivitet kommer maximalt 10 personer att utbildas åt gången. Utbildningen kommer att handhas av instruktörerna, som utgörs av specialister från Tetra Paks olika anläggningar i Asien samt support från företagets globala utbildningsorganisation, som är baserad i Lund.

”Tetra Pak har varit verksamt i Thailand i nästan 40 år. Landet är i dag en av de största marknaderna i regionen och vi har en stark tilltro till landets tillväxtpotential. Genom att investera i denna utbildningsanläggning visar vi vårt starka engagemang att stödja våra kunder, så de kan möta konsumenternas ökande efterfrågan”, sade Michael Zacka, chef för Tetra Pak Asia, i samband med invigningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK