...
ÅR Packaging förvärvar tre av
MeadWestvacos anläggningar

ÅR Packaging Group har träffat en överenskommelse att förvärva MeadWestvaco Corporations europeiska enheter för tillverkning av förpackningar till tobaksprodukter, konfekt och konfektion. ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att affären är i linje med bolagets strategi att växa inom lönsamma segment, där man är konkurrenskraftiga.
”Förvärvet är ett tydligt budskap till marknaden att vi är en stark och långsiktigt viktig förpackningsleverantör”, säger ÅR Packagings VD Harald Schulz (bilden).


Överenskommelsen med MeadWestvaco innefattar bland annat tre anläggningar i Österrike (Graz), Polen (Krakow) och Ryssland (Moskva). Den sammanlagda omsättningen för de berörda enheterna är 146 miljoner euro (ca 1,4 miljarder kronor).

Förvärven innebär att ÅR Packaging förbättrar sin geografiska täckning och får en starkare närvaro i länder, som är väl positionerade för att betjäna marknaderna i östra och sydöstra Europa.

”ÅR Packaging Group är en viktig drivkraft för konsolideringsprocessen inom den europeiska kartongindustrin. Nu får vi en ännu starkare position som en av de ledande inom tobakssegmentet och även på den europeiska marknaden för falskartongförpackningar i stort. Förvärvet innebär att vi blir topp 3 i Europa och når en nettointäkt på cirka 550 miljoner euro (ca 5,2 miljarder kronor)”, säger Harald Schulz.

Förvärvet, som väntas slutföras under de kommande månaderna, är villkorat av godkännande från berörda myndigheter. Inga ekonomiska villkor för affären har offentliggjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK