...
VD-skifte i förpackningsjätten Amcor
Amcors VD och koncernchef sedan 10 år, Ken MacKenzie, t.h., går i pension i sommar och efterträds av koncernens finanschef Ron Delia, t.v.

Globala förpackningsjätten Amcor, med huvudsäte i Melbourne, Australien, kommer att få en ny VD och koncernchef i år. Ken MacKenzie, som lett Amcor de senaste tio åren, kommer att gå i pension vid halvårsskiftet juni-juli och efterträdas av nuvarande finanschefen Ron Delia.
”VD-skiftet har planerats under en tid och Ron Delia valdes ut från ett starkt fält av väl kvalificerade kandidater”, säger Amcors styrelseordförande Graeme Liebelt.


Den nye koncernchefen Ron Delia har varit anställd i Amcor sedan 2005 och verkat som finanschef sedan februari 2011. Dessförinnan var han chef för bolagets affärsområde för styva plastförpackningar i Latinamerika.

Amcor tillverkar styva och flexibla plastförpackningar för livsmedel, drycker, hälsovård, hygien, hushåll och tobak. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 9,5 miljarder US dollar (ca 80 miljarder kronor) och sysselsätter 27.200 anställda i 180 anläggningar i 43 länder.

Amcors aktie föll med fem procent på Australien-börsen, när beskedet att Ken MacKenzie ska sluta som VD och koncernchef offentliggjordes den 22 januari.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ken MacKenzie Amcor Business Marknad Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK