...
ÅR Packaging kompletterar sin information kring köpet av tre MeadWestvaco-enheter

Svenska förpackningsföretaget ÅR Packaging Group lämnar nu kompletterande information rörande det förvärv av tre av USA-baserade förpackningskoncernen MeadWestvacos enheter i Europa, som man offentliggjorde för knappt en vecka sedan.
ÅR Packaging skriver i sitt meddelande att värdet av affären är cirka 70 miljoner euro (ca 652 miljoner kronor) och att man uppskattar att de förvärvade enheterna genererar cirka 18 miljoner euro på EBITDA-nivå för år 2014.


ÅR Packaging framhåller också att omstruktureringskostnader för mer än 10 miljoner euro väntas under de kommande åren, vilka kan resultera i synergieffekter på upp till 4 miljoner euro. De aktuella enheterna har resultatmässigt haft en nedåtgående trend de senaste åren, men ÅR Packaging förväntar sig att utvecklingen ska stabiliseras och vändas till en uppåtgående kurva.

Vidare poängterar ÅR Packaging att även om de förvärvade enheterna är verksamma inom såväl konfekt och konfektion som tobak, så är den största delen av förvärvet hänförbart till en enda tobakskund, vilket i sin tur innebär att ÅR Packaging därmed stärker sin position inom förpackningar till tobaksmarknaden.

ÅR Packaging skriver också att förvärven i relativa åtgärder inte innebär att företaget har ökat sin exponering på den ryska marknaden.


Nyheten om ÅR Packagings köp av MeadWestvaco-enheterna kan du läsa HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK