...
Smurfit Kappa samarbetar med fransk vinkedja specialiserade på bag-in-box
I BiBoViNos butiker är alla viner förpackade i bag-in-box-förpackningar som alla har samma enkla design och samma färg. Endast vinleverantörernas etiketter skiljer förpackningarna åt.
Bag-In-Tube är en ny typ av vinförpackning, som är ett resultat av samarbetet mellan Smurfit Kappa och BiBoViNo.

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa har inlett ett samarbete med franska BiBoViNo, som är en kedja av vinbutiker med det annorlunda konceptet att endast sälja kvalitetsviner förpackade i bag-in-box! Samtliga bag-in-box-förpackningar i kedjans butiker har dessutom samma utseende, storlek och färg – det är endast vinleverantörens etiketter, som skiljer vinerna åt.
Samarbetet mellan Smurfit Kappa och BiBoViNo har bland annat resulterar i en ny typ av vinförpackning, kallad Bag-in-Tube.


BiBoViNo grundades i Paris år 2013 av tre vinentusiaster, som ville satsa på kvalitetsviner förpackade i det allt populärare konceptet bag-in-box. Sedan den första butiken öppnats i Paris i september i fjol har antalet butiker snabbt vuxit och i dag har man tio butiker i Frankrike samt i Israel (Tel Aviv). BiBoViNo satsar internationellt och målet är 50 till 100 butiker inom några år.

BiBoViNo säljer endast kvalitetsviner och vinerna är utvalda av franska vinexperten Bruno Quenioux. Den unika idén att alla bag-in-box-förpackningar i kedjans butiker ska ha samma design och samma färg har blivit mycket uppmärksammat och belönades nyligen med utmärkelsen ”Innovation Trophy 2014” av franska detaljhandelsorganet LSA.

För Smurfit Kappa är bag-in-box-förpackningar ett viktigt affärsområde, där man under senare år satsat allt mer på produktutveckling och design. Samarbetet med BiBoViNo har till exempel inneburit – förutom att Smurfit Kappa levererar kedjans ”stiliserade” bag-in-box-förpackningar – att man gemensamt tagit fram en ny förpackningslösning för kvalitetsaviner, som bygger på samma principer som bag-in-box-konceptet. Den nya förpackningen kallas Bag-In-Tube och är i princip en flexibel kranförsedd innerpåse innesluten i en pappcylinder i stället för en fyrkantig ”box”.

Big-in-tube-förpackningarna kommer nu att finnas i BiBoViNos butiker och är reserverade för de bästa kvalitetsvinerna. De nya förpackningarna följer grundarnas filosofi och har samma enkla layout och samma enhetliga blålila färg som bag-in-box-förpackningarna.

De nya bag-in-tube-förpackningarna tillverkas av Smurfit Kappa Orsenigo i Italien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK