...
Huhtamäki slutför förvärv av indisk flexibeltillverkare
Exempel på förpackningar tillverkade av indiska Positive Packaging.

Finska Huhtamäki Oyj meddelar att man slutfört förvärvet av det Indien-baserade förpackningsföretaget Positive Packaging.
Affären påbörjades för drygt ett halvår sedan, då Huhtamäki träffade en överenskommelse att för 336 miljoner dollar (ca 2,8 miljarder kronor) förvärva Positive Packaging, en privatägd tillverkare av flexibla förpackningar med sex anläggningar i Indien och tre i Förenade Arabemiraten. Företaget har också  sju försäljningskontor i länder i Afrika och andra exportmarknader.


Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att förvärvet av Positive Packaging innebär att man fortsätter att genomföra sin strategi för kvalitetstillväxt och att man genom köpet väsentligt stärker sin position på de snabbväxande tillväxtmarknaderna.

”Jag är oerhört glad över att kunna tillkännage detta förvärv, som ytterligare stärker vår position i Indien och ger oss utmärkt tillgång till de snabbväxande marknaderna i Afrika och Mellanöstern. Många av våra kunder investerar kraftigt på dessa marknader och nu blir vi bättre rustade att hjälpa dem att växa”, sade Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio, när affärens först offentliggjordes i juli 2014.

Positive Packaging har en årlig omsättning på cirkla 220 miljoner euro (drygt 2 miljarder kronor) och sysselsätter cirka 2.500 anställda.

Verksamheten i Positive Packaging ingår från den 1 februari i år i Huhtamäkis affärsområde Flexbile Packaging.

 


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Finland flexibla förpackningar förvärv Indien Jukka Moisio Positive Packaging Huhtamäki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK