...
Carlsberg tvingas stänga två ryska ölbryggerier
Höjda ölskatter och ökade konkurrens tvingar Carlsberg att stänga ner två av sina tio ryska bryggerianläggningar.
Bryggeriet Baltika-Chelyabinsk är en av de två ryska bryggerianläggningar, som Carlsberg nu beslutat stänga.

Ökad konkurrens och kraftigt höjda skatter på öl gör att danska bryggerijätten Carlsberg nu tvingas stänga två av sina tio bryggerianläggningar i Ryssland.
Carlsberg skriver i ett pressmeddelande att stängningen reducerar den ryska kapaciteten med 15 procent och att 500 – 600 anställda berörs.


Carlsbergs verksamheter i Ryssland ingår i bryggeriet Baltika, som blev helägt av Carlsberg för knappt tre år sedan. Den ryska marknaden har utgjort Carlsbergs enskilt största och svarat för 40 procent av bryggerikoncernens totala försäljning. Sedan början av 1990-talet har Carlsbergs investeringar i Ryssland uppgått till över 80 miljoner kronor. 

Ökade ryska ölskatter, som tillkommit för att försöka minska det utbredda alkoholmissbruket i Ryssland, samt  ökad konkurrens från andra aktörer på den ryska ölmarknaden, har dock satt hård press på Carlsbergs ryska verksamhet och i fjol tvingades man strypa produktionen vid två bryggerianläggningar.

Carlebergs skriver nu att man utvärderat sin produktionssituation i Ryssland och beslutat att stänga Baltikas anläggningar i städerna Chelyabinsk (Baltika-Chelyabinsk) och Krasnoyarsk (Baltika-Pikra).

Försäljnings- och distributionsverksamheterna i de två städerna kommer att finnas kvar, men leveranserna kommer att ske från Carlsbergs kvarvarande åtta bryggerier i Ryssland.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bryggeri öl Ryssland Carlsberg

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK