...
Nu utmanar Iggesund världens designers: Skapa bättre konsumentförpackningar!
Iggesund utmanar designers att göra vanliga konsumentförpackningar mer hållbara genom att ersätta plast, glas och metall med kartong. ©Iggesund

Tillsammans med det amerikanska crowdsourcingföretaget Crowdspring utmanar Iggesund Paperboard världens designers och ber dem förbättra dagens konsumentförpackningar. 
”Alla ser vi dagligen förpackningar som borde kunna förbättras – genom ett bättre materialval eller bättre design. Nu ger vi designers över hela världen möjligheten att bidra med sina idéer om hur man kan ersätta förpackningar av glas, plast eller metall med förpackningslösningar i kartong”, säger Staffan Sjöberg, som ansvarar för projektet inom Iggesund Paperboard.


Han betonar också att Iggesund inte är ute efter att få billiga idéer, som man kan omsätta kommersiellt, utan att det i grunden handlar om att få en bild av hur det globala kollektivet av designers tror sig kunna driva förpackningsutvecklingen i mer hållbar riktning.

”Vi kommer inte att göra anspråk å de kommersiella rättigheterna till de idéer, som flyter in. Vårt intresse är att få en blixtbelysning av hur designers tror sig kunna förbättra de förpackningar de ser i de butiker de dagligen besöker. Vi vill återge idéerna och kanske realisera några, men är ointresserade av en eventuell kommersiell exploatering”, understryker Staffan Sjöberg.

För Crowdspring är samarbetet med Iggesund Paperboard ett ovanligt projekt. Normalt utnyttjas deras tjänster, när någon antingen vill ha ett antal designförslag, som är billiga, eller när man vill ha ett brett utbud av förslag.

”Det här är ett ovanligt motiv till att initiera ett projekt hos oss. Men vi tror, att det faktum att det handlar om hållbarhet och nytänkande i kombination, kommer att attrahera många av de tusentals designers, som finns i våra kontaktregister”, säger Mike Samson, som hantera Crowdsprings samarbete med Iggesund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Crowdspring design designer Iggesund konsumentförpackningar Iggesund Paperboard Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK