...
Fors Bruk sponsrar skid-VM med kartong till 3000 presenter
”En stor ära och ett hedersuppdrag”, säger Cecilia Carter, platschef vid Fors Bruk.

Vid skid-VM i Falun kommer VM-organisationen Falun2015 att dela ut presenter till alla tävlande samt medierepresentanter. Sammanlagt kommer 3.000 kartongpackningar med presenter att finns tillgängliga och kartongen till dessa levereras av Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta i Dalarna. Stora Enso är också en av de internationella sponsorerna vid tävlingarna.

”Det är viktigt för oss att vi har en förpackning till våra presenter, som knyter an till Dalarna och som är tillverkad av ett miljövänligt material. En av våra målsättningar är, att vi ska bli det mest miljövänliga skid-VM som hittills arrangerats. Därför passar förpackningarna gjorda i kartong från Fors Bruk utmärkt till våra presenter", säger Sven von Holst, VD för Falun2015.

Fors Bruk är enledande tillverkare av kartong till förpackningar för bl. a livsmedel och läkemedel. Brukets kunder finns över hela världen och med sina drygt 500 medarbetare är man en stor och betydelsefull arbetsgivare i regionen. 

”Vi är givetvis oerhört stolta och glada över att leverera kartong till presentförpackningen för skid-VM. Det är en stor ära för oss och vi ser det som ett hedersuppdrag. Det ger oss bra exponeringsmöjligheter, då en stor del av sportvärldens blickar är riktade mot Falun under skid-VM”, säger Cecilia Carter, platschef Stora Enso Fors Bruk.

Själva designen och utformningen av förpackningen är skapad genom ett nära samarbete mellan Stora Enso, VM-organisationen och Kartongbolaget, som även tryckt och tillverkat förpackningen. 

”Vi har skapat en förpackning, som känns innovativ och exklusiv, samtidigt som den är tålig och exponerar produkterna, som placeras i den på ett tilltalande sätt. Vi har använt kartongkvaliteten Performa White från Fors Bruk, som har optimal tryckbarhet och fungerar utmärkt till denna presentförpackning”, säger Joakim Johansson, VD och ägare av Kartongbolaget.

Förpackningen är rektangulär och består av tre delar. Genom att drar isär förpackningens långsidor, öppnas förpackningen. Grundfärgen går i en ljusblå ton och de karakteristiska penseldragen för skid-VM täcker en stor del av förpackningen. 

”Penseldragen visar att skid-VM är ett evenemang fyllt av energi, kraft och fart. De är också en symbol för den innovations- och skapandekraft som finns i Dalarna”, säger Sven von Holst.

Vilka gåvor, som kommer att förpackas i de 3000 presentförpackningarna, är inte officiellt. Det kommer att bli en överraskning för de, som ska ta emot dem under skid-VM i Falun 18 februari-1 mars.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartongbolaget Performa presentförpackning tryckbarhet Fors Kartong Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK