...
Liten termotransferskrivare för små utskriftslayouter
Multivacs lilla termotransferskrivare TTO 05 är anpassad för små utskriftslayouter.

Multivacs affärsområde Marking & Inspection har utökat sin produktportfölj av termotransferskrivare med modellen TTO 05, som är en liten och ekonomisk skrivare för små utskriftslayouter.
Den nya modellen har en utskriftsbredd på högst 32 millimeter och en upplösning på 300 dpi. Den kan skriva med en hastighet upp till 500 millimeter i sekunden.


Multivac skriver i ett pressmeddelande att TTO 05 är en kostnadseffektiv lösning för utskriftslayouter med en maximal storlek på 32 x 40 mm. Den är optimerad för enkla märkningsuppgifter för transportbandsetiketterare och inline-etikettering.

Tekniken i TTO 05 innebär att färgbandet värms upp med termotransfertryck och digitalt styrda värmeelement precis där utskriftsmaterialet ska skrivas. Vid de uppvärmda punkterna smälter hartset eller vaxskiktet på filmen och överförs till etiketten som synlig utskrift. Med denna metod uppnår TTO 05 en upplösning på 300 dpi, vilket innebär att även små teckensnitt är läsbara.

Maskinstyrningen av TTO 05 hanteras via en extern 5,7-tums pekskärm i färg med intuitivt driftkoncept. I terminalen finns bland annat en WYSIWYG förhandsgranskning med zoomfunktion samt minneskapacitet som ger tillräcklig förvaring för ett stort antal layouter. TTO 05 är lämplig för utskrift av fördefinierade data såsom text, grafik eller logotyper, men kan även tillförlitligt användas för utskrift av variabel information såsom datum och batchnummer. Variabel realtidsdata möjliggör automatisk uppdatering av tidsfält – exempelvis beräknas hållbarhetsdata automatiskt.

Multivac påpekar att den lilla termotransferskrivaren även utmärker sig genom sin ekonomiska drift. Kopplingsfri färgbandsdrift minimerar risken för sprickor i färgbandet och därmed driftstopp. Det korta avståndet mellan etiketterna på bara 1 mm minskar också driftskostnaderna. Färgbandets längd på 600 mm och färgbandssparfunktionen fördubblar livslängden på termotransferfolien, och bidrar även den till god ekonomi på enheten.

Övriga termotransferskrivare i TTO-serien är modellerna TTO 10 och TTO 20, vilka är har utskriftsbredder upp till 53 mm (TTO 10) och 107 mm (TTO 20). Dessa modeller drivs via förpackningsmaskinens terminal eller direkt i märkningssystemet.

--------------------------------------------------------
Multivac utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen representeras i mer än 140 länder världen runt och är marknadsledande i branschen. Globalt har koncernen ca 4.300 anställda. Sedan 1988 är Multivac AB Sverige dotterbolag till Multivac Export AG i Schweiz. Det svenska huvudkontoret finns i Lund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-09

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK