...
Laserperforering ger längre hållbarhet till frukt & grönt
Produkterna, vars gasutsläpp ska mätas, placeras i en behållare i mätenheten.
Förpackningsfilmen körs genom PerfoTecs Laser Perforation System, där den med laserteknik förses med mikroskopiskt små perforeringar.
Närbild på laserperforeringshuvudet och den integrerade kameran, som inspekterar varje mikrohål.

Finska plastförpackningstillverkaren Amerplast, med huvudsäte i Tammerfors och tillverkning i Finland, Sverige, Ryssland och Polen, har startat ett samarbete med holländska PerfoTec BV, som är specialiserade på avancerad utrustning för mätning av gasutsläpp från färskvaror som sallad, frukt, grönsaker, etc
Med PerfoTecs unika mjukvara kan man bestämma vilken permeabilitet en förpackningsfilm ska ha, för att tillåta optimal gasgenomsläpplighet hos en plastfilmsförpackning och ge produkterna maximal hyllivslängd.


Med PerfoTecs patenterade Laser Perforation System kan förpackningsfilmen med hjälp av precis laserstyrd mikroperforering ges den önskade permeabiliteten. Vid processen övervakas perforeringen av en specialbyggd integrerad kamera, som inspekterar varje enskilds mikroperforerings storlek och form.

Amerplast kommer att marknadsföra PerfoTecs teknik och utrustning som ett integrerat system tillsammans med sina högpresterande flexibla förpackningsfilmer.

”Samarbetet med PerfoTec är ytterligare ett steg för att göra Amerplast till ett ledande paneuropeiskt förpackningsföretag. Deras unika teknologi gör att vi kan utöka vårt produkterbjudande inom plastfilmsförpackningar för färska livsmedel”, säger Amerplasts VD Børge Kvamme.

Brittiska detaljhandelskedjan Marks & Spencer har framgångsrikt använt PerfoTecs mätnings- och perforeringsteknik. Genom att använda mikroperforerade filmförpackningar till färsk frukt och grönsaker kunde M&S minska spillet av otjänliga produkter med 50 procent och dessutom fick man minskade kostnader och ökad försäljning.

”Samarbetet med Amerplast innebär en stor möjlighet för oss att gå samman med ett högpresterande förpackningsföretag, som erbjuder innovativa och användarvänliga förpackningar till högvärdiga livsmedel”, säger PerfoTecs VD Bas Groeneweg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-10

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK