...
Återvinning av vätskekartong ökar rekordsnabbt i Sverige
Vi svenskar blir allt bättre på att lämna använda vätskekartongförpackningar till återvinning.

Återvinningsgraden för vätskekartong i Sverige har ökat kraftigt - från 23,7 procent år 2011 till 38,7 procent 2014. Idag återvinns alltså fyra av tio förpackningar för mjölk och juice i Sverige. Det är en ökning med hela 15 procentenheter på tre år.
Skoltävlingar, samarbeten och aktiviteter som SM i kartongvikning anges som några av framgångsfaktorerna bakom resultatet.


”Vi är väldigt glada för det här resultatet, och vi vill tacka för det ökade engagemanget kring återvinning. Vi fortsätter nu att arbeta med att öka återvinningen av dryckeskartong i Sverige och vi kommer att fortsätta det framgångsrika samarbetet med Världsnaturfonden, WWF”, säger Erik Lindroth, miljödirektör, Tetra Pak Nordics.

Det var i mars 2012 som Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF utmanade svenska folket i att återvinna fler kartongförpackningar. Nya mätmetoder visade då att återvinningsgraden bara var drygt 23 procent i Sverige, en siffra lägre än man tidigare trott och lägre än genomsnittet i Europa.

Tetra Paks och WWF:s gemensamma satsning har som långsiktigt mål att minst hälften av alla kartongförpackningar i Sverige ska materialåtervinnas år 2020. Det kan uppnås om varje svenskt genomsnittshushåll återvinner fyra förpackningar i veckan.

”Vi fortsätter att uppmana folk att återvinna ännu mer. En använd kartongförpackning är en värdefull råvara för nya produkter. Det är både lätt och rätt att återvinna och därmed en viktig del i en hållbar livsstil”, säger Erik Lindroth.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesförpackningar dryckeskartong Kartongförpackningar vätskekartong Kartong Tetra Pak

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK