...
Svensk whiskytillverkare ”World Distiller of The Year”
Mackmyra Midnattssol – korad till World´s best singel malt.
Mackmyra Reserve placerades på tredje plats av Wizard of Whisky.
Svensk Rök kom på en meriterande fjärde plats.
Den nya 10-åriga och gruvlagrade Moment Vintage tog en hedrande sjunde plats.

Mackmyra Svensk Whisky har utsetts till World Distiller of The Year av Wizard of Whisky med hela fyra guldmedaljer och utmärkelsen World´s best singel malt för Mackmyra Midnattssol. 
Motiveringen löd ”Sverige har förnyat sitt yrkande till titeln som världens ledande, icke traditionella, whiskytillverkande land, med en fantastisk prestation från det etablerade destilleriet Mackmyra.”Ett fantastiskt erkännande. Att bli World Distiller of The Year är en av de absolut mest glädjande utmärkelserna vi har fått. Jag får gåshud av att vår buteljering Midnattssol även utsetts till världens bästa singel malt”, säger Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender.

Juryn i Wizard of Whisky består av skribenter och branschfolk med minst 10 års erfarenhet av whisky och för att kunna göra sina bedömningar måste jurymedlemmarna provsmaka 85 olika whiskysorter!

”Nu visar vi att vi är det ledande destilleriet inom New World Whisky och det är precis där vi vill vara. Vi har alltid strävat efter att göra vår whisky på vårt eget nytänkande och nyskapande sätt samtidigt med högsta kvalitet. Denna utmärkelse visar att vi tänker helt rätt”, säger Magnus Dandanell, Mackmyras VD och grundare.

Mackmyra hade fyra olika whiskykvaliteter med i bedömningen och de hamnade alla bland de sju bästa whiskysorterna.
Första plats och utmärkelsen World´s best singel malt gick alltså till Mackmyra Midnattssol. Trea blev Mackmyra Reserve, fyra kom Svensk Rök och på sjunde plats kom nykomlingen Moment Vintage, som nyligen släppts på Systembolaget.

Moment Vintage har innan buteljeringen lagrats på fat i Bodås Gruva sedan november 2004. Whiskyn tappades på butelj i fjol och då var den tio år sånär som på två veckor!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
buteljering Dryckesförpackningar whisky Glas Mackmyra

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK