...
2014 blev ett finansiellt starkt år för ÅR Packaging
ÅR Packagings VD Harald Schulz är nöjd med resultatet för 2014.

”ÅR Packaging visade en stark resultatutveckling under 2014 och nådde en tvåsiffrig vinstmarginal (EBITDA) på 10,5 procent jämfört med 9,6 procent under 2013. Efter den framgångsrika omstruktureringen av företaget under 2013 lyckades vi utveckla koncernen vidare 2014. En stark strategisk närvaro på marknaden samt vår interna processeffektivitet ledde till förbättrade marginaler”. Det säger ÅR Packaging Groups VD Harald Schulz i en kommentar till bolagets bokslutsrapport för 2014.

Av rapporten framgår att koncernens försäljning visserligen minskade från 424,2 miljoner euro år 2013 till 404,3 miljoner euro i fjol, men det operativa rörelseresultatet ökade från 21,5 miljoner euro till 25,7 miljoner euro och nettovinsten nästan fördubblades från 8,6 miljoner euro till 15,6 miljoner euro.

Den minskade försäljningen förklaras beror enligt rapporten främst på valutförluster och på att man gjort sig av med en del verksamheter med för låga marginaler.

”När jag blickar framåt, så kommer 2015 att bli ett möjligheternas år för ÅR Packaging. Vårt förvärv av MeadWestvacos europeiska enheter stärker oss och ökar vår marknadsnärvaro. Jag har all anledning att tro att 2015, med hjälp av våra hängivna och skickliga medarbetare, kommer att bli ännu ett framgångsrikt år”, konstaterar Harald Schulz.

Läs artikeln om ÅR Packagings köp av MeadWestvaco-enheter här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bokslut Kartongförpackningar rörelseresultat verksamhetsår ÅR Packaging Ekonomi Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK