...
Stora Ensos traineeprogram blev en kanonstart för Frida
”Det roligaste och det mest utmananade jag gjort”, säger Frida Pettersson om sin tid som Stora Enso-trainee.

Stora Enso genomför regelbundet ett populärt traineeprogram, där deltagarna varvar teori och praktik och får möjlighet att lära känna och uppleva många delar av Stora Ensos globala verksamhet.
En av de, som deltog i det senaste traineeprogrammet, är Frida Pettersson, 27 år, och hon är mycket nöjd med sina 18 månader som trainee: ”Det roligaste och samtidigt det mest utmanade jag gjort”, summerar hon.


Nästa uppstart för en ny omgång av det populära traineeprogrammet blir till hösten, men för alla som vill anta den utmaning, som detta program innebär, gäller det att snabbt vässa sin ansökan, för redan 1 mars är sista ansökningsdagen.

Frida Pettersson hade ett brinnande teknikintresse och en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola med sig i bagaget, när hon sökte sig till Stora Ensos globala traineeprogram. 

”Stora Ensos verksamhet kändes spännande. Jag ville jobba i ett företag, vars verksamhet bygger på långsiktig hållbarhet”, berättar Frida Pettersson.

Frida Pettersson lyckades ta sig hela vägen genom intervjuer och tester för att slutligen få en av de åtråvärda traineeplatserna. Det var 22 traineer, som antogs till programmet och som fick en fast tjänst vid någon av Stora Ensos enheter runt om i världen. 

”Min hemmabas blev som utvecklingsingenjör på Fors Bruk utanför Avesta. Jag är väldigt glad över att jag fick möjligheten att börja min karriär på ett bruk. På så sätt lär jag känna företagets kärna och får mycket praktisk erfarenhet. Att jobba på ett bruk i en internationell koncern som Stora Enso gör dessutom att jag får lite av båda världarna – både det lokala och det globala perspektivet”, säger Frida Pettersson.

Traineeprogrammet är intensivt och utmanade. Deltagarna varvar teori och praktik och får möjligheten att uppleva många delar av företagets globala verksamhet. 

”Jag har jobbat med projekt i både Kina och Laos. Det är värdefull erfarenhet att ha fått möjligheten att jobba internationellt”, säger Frida Pettersson.

Dessutom har traineerna fått träffa Stora Ensos ledning och delta i utbildningar på bl. a topprankade affärsskolan Institute for Management Development i Schweiz. Det har varit stort fokus på ledarskap och personlig utveckling genom hela programmet. 

”Tack vare traineeprogrammet har jag blivit modigare. Det har varit flera projekt under programmet som varit utanför min bekvämlighetszon. Dessa projekt har lärt mig mycket, framförallt om vikten av att våga agera”, avslutar Frida Pettersson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
trainee traineeprogram Fors Fors Bruk Personal Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK