...
Rexam 2014: ”Bra resultat under svåra förhållanden"
”Vi levererade ett bra resultat, trots ett svårt år”, säger Graham Chipchase.

”Under ett svårt år levererade vi ett bra resultat. Det har varit en stor laginsats att kämpa mot aldrig tidigare skådade kostnadsökningar på metall kombinerat med valutaförluster och prispress.” Det säger Rexams VD Graham Chipchase i sin kommentar till bolagets årsbokslut som nu presenterats.

Av bokslutsrapporten framgår att Rexams vinst före skatt steg från 339 miljoner pund år 2013 till 343 miljoner pund i fjol. Omsättningen minskade dock något från 3,943 miljarder pund till 3,832 miljarder pund.

Under fjolåret sålde Rexam av de sista delarna av sina icke-dryckesburksrelaterade verksamheter, vilket återspeglar sig i den totala vinsten för året, som steg från 95 miljoner pund år 2013 till 357 miljoner pund i fjol.

”Viktiga steg har vidtagits för att stärka vår strategiska position, så att vi bättra kan betjäna våra kunder, och vi är nu en 100-procentigt fokuserad dryckesburkstillverkare”, kommenterar Graham Chipchase.

När det gäller  den uppmärksammade nyheten att konkurrenten, metallförpackningsjätten Ball Corporation, vill köpa Rexam, har de båda företagen nu i ett gemensamt pressmeddelande offentliggjort den ekonomiska innebörden i Balls bud. Se annan artikel i dag!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-19

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK