...
Balls bud på Rexam är värt nästan 70 miljarder kronor!
”Vi kan skapa en global leverantör av dryckesförpackningar i metall”, säger Balls VD och koncernchef John A. Hayes.
”En fängslande möjlighet”, kommenterar Rexams styrelseordförande Stuart Chambers.

Samtidigt som Rexam presenterar sitt bokslut för år 2014 (se annan artikel i dag) offentliggör Rexam också tillsammans med USA-baserade metallförpackningskoncernen Ball Corporation detaljerna i Balls bud för att köpa upp hela Rexam plc.
Budet innebär att Ball erbjuder en kontant ersättning av 407 pence per Rexam- aktie plus en 0,04568-andel i en ny Ball-aktie. Budet innebär att varje Rexam-aktie värderas till 610 pence.


Totalt värderas Balls bud på Rexam (i kontanter och Ball-aktier) till 5,4 miljarder pund (cirka 69,5 miljarder kronor). Synergieffekterna beräknas uppgå till 300 miljoner dollar (ca 2,5 miljarder kronor) år 2018.

Ball skriver i ett pressmeddelande att deras bud ligger 36 procent över Rexam-aktiens stängningskurs den 4 februari, som var sista handelsdagen, innan media började spekulera i en potentiell affär mellan Ball och Rexam.

Om affären genomförs med de nu lagda buden kommer Rexams aktieägare efter transaktionen att äga cirka 19 procent av Balls totala aktiestock.

Ball och Rexam säger också i ett gemensamt uttalande att båda bolagens styrelser enhälligt stöder transaktionen. Affären måste dock godkännas även av majoriteten av Rexams aktieägare samt av berörda konkurrensmyndigheter. På grund av detta beräknas inte affären vara helt genomförd förrän under första halvåret 2016.

Ball och Rexam skriver i ett pressmeddelande att de är två företag med ett kompletterande produkterbjudande inom metalldryckesförpackningar och att man starka gemensamma kulturella band.

Räknat på läget under 2014 skulle en sammanslagning av Ball och Rexam innebär en verksamhet med en omsättning på cirka 15 miljarder dollar (ca 125 miljarder kronor) och en personalstyrka på omkring 22.500 anställda, fördelade på fem kontinenter.

”En kombination av Ball och Rexam skapar en global leverantör av metalldryckesförpackningar som kan utnyttja såväl sin geografiska närvaro som sina innovativa produkter och duktiga medarbetare för att bättre kunna betjäna kunder av alla storlekar och över hela världen. Samtidigt skulle ett sådant bolag generera betydande värde för sina aktieägare”, säger Ball Corporations VD och koncernchef John A Hayes i en kommentar.

”Rexams styrelse anser att den föreslagna affären med Ball innebär en fängslande möjlighet för våra intressenter. Genom att kombinera de båda företagen kommer vi att skapa en verkligt global plattform för att leverera förstklassig service, produkter och innovationer till kunderna”, säger Rexams styrelseordförande Stuart Chambers.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-19

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK