...
Rapid Granulator i Bredaryd får nu åter svenska ägare
Toni Reftman blir ny VD på Rapid Granulator.

Amerikanska koncernen IPEG Inc. har sålt Bredaryd-baserade företaget Rapid Granulator, som man ägt i cirka 16 år, till svenska koncernen Lifco, med huvudsäte i Enköping.
Rapid Granulator, som grundades 1942, tillverkar granuleringskvarnar för produktionsspill i plast. Företaget har ca 160 anställda och kunder i 150 länder. Man har också dotterbolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore, Kina och Mellanöstern.


Lifco skriver i ett pressmeddelande att Rapid Granulator, som i fjol omsatte cirka 300 miljoner kronor, kommer att konsolideras i Lifcos division Miljöteknik, som är en del av affärsområdet Systems Solution.

”För Rapid är det här en riktigt, riktigt bra svensk ägare. Nu är hela beslutsfattandet tillbaka i Sverige”, säger Rapid-gruppens globala marknadschef Bengt Rimark till branschtidningen Plastforum.

Ny VD på Rapid Granulator blir Toni Reftman, som är VD på danska återvinningsbolaget Eldan Recycling A/S, vilket också ingår i svenska Lifco-koncernen. Toni Reftman har tidigare varit anställd på Rapid Granulator under åren 1995 till 2004. Eldan Recycling har dessutom sedan flera år ett nära samarbete med Rapid Granulator.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-20

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK