...
Tetra Paks FSC-certifiering täcker nu hela världen
Tetra Paks 92 anläggningar världen över kan nu leverera förpackningar tillverkade av FSC-certifierad vätskekartong.
”Vi arbetar för att 100 procent av den kartong vi använder ska vara certifierad”, säger globala miljöchefen Mario Abreu.

Tetra Pak kan nu leverera förpackningar märkta med Forest Stewardship Council™ (FSC™) på alla marknader i världen efter att ha mottagit certifieringen FSC Chain of Custody (CoC), för hela produktionskedjan. Certifieringen gäller alla konverteringsfabriker och marknadsbolag. Det är en av FSC:s största flerplatscertifieringar och täcker sammanlagt 92 anläggningar i världen.

FSC är en internationell, icke-statlig organisation, som främjar ansvarsfull förvaltning av världens skogar. Dess Chain of Custody-certifiering gör det möjligt att spåra träfibrer i varje steg i leveranskedjan, vilket är en garanti för att alla produkter, som bär FSC-logotypen, stöder ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

”Konsumenterna blir alltmer medvetna om miljöeffekterna av de produkter, som de köper och förväntar sig att företag ska hjälpa dem att göra bättre val. FSC-logotypen är en välkänd kvalitetsstämpel för skogsvård och våra kunder har nu möjlighet att visa sitt stöd för ett ansvarsfullt skogsbruk överallt i världen”, säger Mario Abreu, som är Tetra Paks globala miljöchef.
.
Tetra Pak introducerade FSC-certifieringssystemet i förpackningar för flytande livsmedel och lanserade världens första FSC-märkta förpackning 2007. Sedan dess har Tetra Pak levererat över 130 miljarder förpackningar som bär FSC-logotypen till kunder, enbart under 2014 blev det 43,7 miljarder förpackningar.

”Som stor användare av kartong känner vi vårt ansvar att göra vad vi kan för att hjälpa till att förbättra förvaltningen av världens skogar. Därför arbetar vi för att säkerställa att 100 procent av den kartong vi använder är certifierad”, säger Mario Abreu.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
FSC-certifiering Livsmedelsförpackningar vätskekartong Etikett/Märkning FSC Kartong Tetra Pak

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK