...
Iggesunds utmaning sätter fart på världens designers!
Ett av många förslag: En ”kartongburk” med lock och avdragbar skyddande folieförslutning som ersätter en traditionell ”sardingburk”. (Från dormu creative)
En liggande takåsförpackning i kartong blir ett ”hem” för kryddväxter eller blommor. Bara att öppna de perforerade hålen, sätta ner plantan, vattna och sedan skörda när tiden är inne! (Förslag från logostudio)
En högst annorlunda förpackning för en Pepsi Cola – en ”pyramidflaska” i kartong! (Förslag från Tonyart)

Som vi tidigare redovisat har svenska Iggesund Paperboard tillsammans med det amerikanska crowdsourcingföretaget crowdSPRING utmanat världens designers och bett dem ge förslag på hur dagens konsumentförpackningar kan förbättras genom att man ersätter material som glas, plast och metall med förpackningslösningar i kartong.
Projektet sjösattes i början av februari och efter cirka två veckor har redan mer än 120 designförslag kommit in.

”Vi har nu fått en bra bit över 100 förslag till förbättrade konsumentförpackningar och alla visar på ett fräscht nytänkande”, säger Staffan Sjöberg, som är ansvarig för projektet hos Iggesund Paperboard.

Ändamålet med utmaningen är inte att försöka få in förpackningslösningar, som kan komma Iggesund tillgodo. Syftet är istället att få en bild av hur globala designers som kollektiv grupp menar att de kan styra förpackningsutvecklingen i en mer hållbar riktning.

”Varje dag ser man som konsument exempel på förpackningar som skulle kunna förbättras genom användande av ett annat material eller bättre design. Nu ger vi designers över hela världen chansen att bidra med sina idéer hur man kan ersätta förpackningar av glas, plast och metall med förpackningslösningar som utgår från kartong.”, säger Staffan Sjöberg.

Anmälningstiden till Iggesunds och crowdSPRINGs ”Packaging of Tomorrow Contest” pågår till och med den 9 mars. Mer info på Iggesunds hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Crowdspring design designer förpackningsdesign konsumentförpackningar Iggesund Iggesund Paperboard Kartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK