...
Mikrohål ger längre livslängd åt färska bär och frukter
Den nya mikroperforerade förslutningsfilmen från TCL Packaging är avsedd för färsk frukt och bär.

Brittiska TCL Packaging har utvecklat en ny förslutningsfilm avsedd för förpackningar med färsk frukt och bär. Den nya filmen är laserperforerad med mikroskopiska hål, som hjälper till att skapa en optimal miljö för produkterna och förlänga hyllivslängden.

Mikroperforeringen gör att den nya filmen medger exakta transmission av fuktighet, gaser, etc. mellan förpackningen och omgivningen utan att ge avkall på förslutningsfilmens förmåga att skydda innehållet mot smuts och andra föroreningar.

”Förslutningsfilmer till frukt- och bärförpackningar betraktas vanligen som enkla produkter, men de är komplicerade produkter att utveckla. Det krävs en fördjupad förståelse för de dynamiska interaktioner som sker mellan produkterna, atmosfären inne i förpackningen och själva förpackningen – och förmåga att ta hänsyn till alla möjliga varianter”, säger TCL:s tekniske direktör Markus Jarvstrom.

En förpackning med färska, mjuka frukter eller färska bär måste också klara omställningen att flyttas mellan rumstemperaturer och kylförvaringstemperaturer utan att produktkvaliteten försämras eller att exempelvis kondens bildas på förslutningsfilmen.

”Det är också en fördel om förslutningsfilmen kan förtryckas för att undvika en sekundär märkning med etiketter, eftersom detta kan påverka förslutningsfilmens prestanda och äventyra produktsäkerheten”, säger Markus Jarvstrom.

För att kunna producera den nya mikroperforerade förslutningsfilmen har TCL installerat en speciellt laserperforeringsutrustning från Rofin-Baasel i sin nya fabrik i Telford.  Företaget erbjuder också odlare och packare att testa hållbarhetstiden för produkter i förpackningar försedda med den nya förslutningsfilmen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-02-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsfilm förslutning Förslutningsfilm Livsmedel Plast Plastförpackningar TCL

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK