...
Nytt system för spårning av lastpallar och containrar
Med Cheps nya spårningssystem Portfolio+Plus kan kunderna online få besked om bland annat beräknad ankomsttid för pall- och containerleveranser.

Företaget Chep, global leverantör av poolingtjänster för lastpallar och containrar, lanserar ett nytt nätbaserat system för leveransspårning i Europa. Systemet gör det möjligt för kunder att online få information om den beräknade ankomsttiden och få leveransbevis för sina lastpalls- eller containerlaster från Chep.
Chep skriver i ett pressmeddelande, att det nya systemet inte bara ger snabbare svar på kundförfrågningar, utan också minskar det administrativa arbetet och möjliggör en effektivare planering hos kunderna.


Grundstenarna i det nya spårningssystemet utgörs av Cheps programvara för elektronisk beställning och spårning, Portfolio+Plus™, tillsammans med transporthanteringssystemet Lean Logistics.

Det nya spårningssystemet har bland annat testats i Spanien, där landets största mejeri Capsa deltog i en pilotstudie.
”Den nya funktionen att begära beräknad ankomsttid och leveransbevis online är mycket användbar för vår logistikpersonal. Den har gjort stor skillnad för hur länge vi måste vänta på information”, säger Capsas logistikchef Pere Joan Massó.

Varje år gör Chep över 6.000 rutter i Europa. Årligen transporteras mer än 600 miljoner pallar och containrar över 284 miljoner kilometer.

”Portfolio+Plus har gjort underverk för effektiviseringen av kundövervakning och hanteringen av beställningar och flöden för lastpallar och containrar. Detta gör det möjligt för våra kunder att lägga större fokus på sina verksamheter, istället för på pallhantering”, säger Cheps supply chain-chef i Europa, Enrique García Montañés.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
lastpallar Spårning Chep Materialhanteringsutrustningar Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK