...
AkzoNobel satsar ytterligare på den kinesiska marknaden
Werner Fuhrmann, Graeme Armstrong och Lin Liangqi tar de första spadtagen till den nya fabriken i kinesiska Ningbo.

Affärsområdet Specialty Chemicals inom AkzoNobel har börjat bygga en ny produktionsanläggning i anslutning till sin befintliga multianläggning i staden Ningbo i Kina.
Specialty Chemicals tillverkar och marknadsför olika typer av kemiska produkter, vilka bland anat används för att ge speciella egenskaper och bestrykningseffekter åt plaster, kartong, m fl. material.


Uppförandet av den nya fabriken, där AkzoNobel Specialty Chemicals ska producera ytaktiva ämnen genom s.k. alkoxylering, innebär att AkzoNobel nu investerat sammanlagt mer än 400 miljoner euro (ca 3,7 miljarder kronor) i anläggningen i Ningbo.

”Investeringen i den nya anläggningen är ytterligare ett bevis på vårt fortsatta engagemang i Kina, som är en av vårt mest strategiska marknader”, sade Werner Fuhrmann, ansvarig för Specialty Chemicals, i samband med att de första spadtagen togs.

”Den nya alkoxyleringsanläggningen i Ningbo ger oss möjlighet att möta de ökande behoven från marknaden och innebär färre transporter, kortare ledtider och lägre koldioxidutsläpp”, kompletterade Graeme Armstrong, VD för AkzoNobel Surface Chemistry.

AkzoNobel har för närvarande mer än 7.400 anställda i Kina och omsättningen i Kina uppgick 2014 till 1,7 miljarder euro (knappt 16 miljarder kronor).

”Ningbo är en av företagets viktigaste produktionsanläggningar i Kina och denna nya investering innebär att vi kan erbjuda ytterligare arbetstillfällen till den lokala marknaden, samtidigt som vi fortsätter att fokusera på organisk tillväxt”, sade Lin Liangqi, VD för AkzoNobel China.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kina AkzoNobel Business Kartong Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK