...
Bioplaster blir viktigt inslag på mässan Elmia Polymer
Projektledaren Lina Galow tror på succé för årets upplaga av Elmia Polymer.

Tisdagen den 21 april startar Elmia Polymer i Jönköping och den ser ut att bli årets händelse för svensk plast- och gummiproduktion.
”Vi är den enda renodlade plastmässan i Sverige med maskiner i drift. Det är den unika atmosfären, som gör Elmia Polymer så populär”, säger Lina Galow, projektledare för Elmia Polymer.
 

Mässan kommer att bjuda på ett stort utbud av produktionsutrustning och material. Elmia Polymer har i år extra fokus på effektiv produktion och automation. Vidare kommer bioplast att få en tydlig plats på mässan. Bland annat kommer specialutställningen  PlasTactic att den här gången ha cellulosa i framtidens plastmaterial som tema.

Elmia Polymer etablerade sig snabbt och på allvar inom plast- och gummibranschen, när den första mässan hölls år 2009. Senaste mässan, som hölls år 2012, samlade 121 utställare och över 7.000 besökare. I dag är Elmia Polymer Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin. Redan i januari i år var monterytan bokad till 80 procent och resten av ytan var i stort sett reserverad.

”Vi fick otroligt bra feedback efter Elmia Polymer 2012 och många nya aktörer har varit nyfikna och intresserade av årets upplaga. På de här tre åren har plastbranschen varit i ständig utveckling och intresset för nya användningsområden bara ökar. Med vår inspirationsarena PlasTactic vill vi visa ett axplock av den senaste teknologin och materialen som branschen kan erbjuda”, säger Lina Galow.

Elmia Polymer pågår 21 – 24 april 2015.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Elmia Elmia Polymer Konferenser och mässor Mässor Plast Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK