...
Cardia Bioplastics stänger helt ny brasiliansk fabrik
Exempel på bioplastbaserade förpackningslösningar från Cardia Bioplastics Ltd.

Australiensiska bioplastproducenten Cardia Bioplastics Ltd ska oväntat stänga sin helt ny fabrik i Brasilien och istället investera i sina verksamheter i Asia-Pacific-regionen. Den brasilianska fabriken, som är belägen i São Paulo, invigdes så sent som i september i fjol och hade då bland annat utrustats med produktionsmaskiner för framställning av bioplastfilm.
Det aviserade samgående med likaledes australiensiska bioplastbolaget Stellar Films Group Pty. Ltd. har dock fått Cardia att ändra sina planer och lägga mer resurser på tillverkningsenheter i Australien, Kina och Malaysia.


”Det blev viktigt att agera snabbt och koncentrera på regioner med strategiskt värdefullare tillväxtmöjligheter, som exempelvis Asien- och Stillahavsområdet. Vi har därför tagit det strategiska belslutet att stänga den brasilianska fabriken och dess tillverkning av bioplastfilm, och bioplastpåsar”, säger Cardia VD Frank Glatz.

Samgåendet mellan Cardia och privatägda Stellar Films är ännu inte genomfört. Cardias aktieägare ska rösta i frågan den 17 mars.

”En lyckad fusion mellan Cardia och Stellar Films kommer att hjälpa oss att möta den växande efterfrågan från kunder i Asia-Pacific-regionen”, säger Frank Glatz.

Cardia kommer att fortsätta att vara närvarande i Brasilien, där efterfrågan på bioplastbaserade produkter väntas öka. Bland annat kommer Cardia att till den brasilianska marknaden leverera och distribuera en ny bioplastfilm, som man kallar Cardia Biohybrid och som man utvecklat i partnerskap med Stellar. Cardia Biohybrid består av en blandning av förnybara termoplaster, huvudsakligen tillverkade av majsstärkelse, och traditionella polymerer som polyeten och polypropen. Filmen tillverkas i flera olika blandningsförhållanden, beroende på vilka egenskaper som önskas för olika applikationer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast förpackningsfilm Stellar Business Cardia Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK