...
Friluftspionjären Primus får förpackningshjälp av Paccess
Samarbetet mellan Paccess och Primus har hittills resulterat i att det produceratas mer än 140.000 av de nydesignade förpackningarna.

USA-baserade förpackningsutvecklaren Paccess, som ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och som erbjuder lösningar inom Managed Packaging, har startat ett samarbete med Primus – en svensk pionjär inom friluftsprodukter. Hittills har samarbetet resulterat i över 140 000 nya förpackningar. Och det är bara början...

Primus har gett Paccess uppdraget att producera förpackningar till Primus produktsortiment, som bland annat består av utekök, termosar, bestick och lyktor. De nya förpackningarna ska göra produkterna mer attraktiva på butikshyllan. Samtidigt ska de vara rätt utformade för att på bästa sätt klara påfrestningarna under transport och bidra till minskad transportvolym.

Paccess fungerar som Primus samarbetspartner genom hela processen, från utveckling och produktion till leverans av färdiga förpackningar. Med hjälp av produktionspartners i Kina ansvarar Paccess för tillverkningen och genom sin lokala närvaro i både Sverige och Kina kan Paccess dessutom koordinera leveranserna av förpackningar till Primus alla leverantörer (OEM-företag) i Kina.

Ingrid Leine Molde, Commercial Director och kundansvarig på Paccess, är mycket nöjd med samarbetet:
”Med vårt strukturerade arbetssätt kan Primus helt koncentrera sig på sin huvudsakliga affär, medan vi sköter hela förpackningsprocessen. Ibland dyker det upp utmaningar, som behöver hanteras, när företag byter förpackningslösningar. Med vår erfarenhet och expertis kan vi möta eventuella utmaningar på ett effektivt sätt och kommunicera lösningar till projektmedlemmar på olika håll i världen”, säger hon.

De nya förpackningarna är tillverkade i materialkvaliteten BillerudKorsnäs Liner, ett material som valdes för dess prestanda och för att det på rätt sätt förmedlar Primus-produkternas kvalitet.

”Det här projektet är ett bra exempel på hur olika delar av Paccess och Primus har samarbetat. Nu har vi en partner, som säkerställer en genomgående hög kvalitet genom hela distributionskedjan, från tillverkaren i Kina till butiken. Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser det här som början på ett långt samarbete med Paccess”, säger Johan Sollenberg, Marketing Manager på Primus i Solna.

-------------------------------
Om Primus
Primus har sina rötter i svensk ingenjörskonst och har sedan 1892 varit ett begrepp för banbrytande utomhusmatlagning i hela världen. Innovativa produkter har möjliggjort en rad olika expeditioner tack vare hög kvalitet och prestanda. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen, när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Och sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde ett Primus-kök på Mount Everest, när de nådde toppen den 29 maj 1953!

Om Paccess
Paccess har utvecklat Managed Packaging, som erbjuder globala varumärkesägare en kombination av förpackningar och tjänster. Med sin modell stärker Paccess sina kunders varumärken samt ökar deras konkurrenskraft. Paccess ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och har huvudkontor i Oregon, USA och regionala kontor i Europa och Asien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design förpackningsdesign Förpackningsutveckling Kartongförpackningar Paccess BillerudKorsnäs Kartong Primus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK