...
Smurfit Kappa etablerar sig i El Salvador och Costa Rica
”Vi ökar vår närvaro i Americas”, säger Gary McGann.

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa Group skriver i ett pressmeddelande att man har träffat en överenskommelse om förvärv av företaget Grupo CYBSA, som tillverkar förpackningar i wellpapp, kartong och flexibla material till den tillväxtstarka centralamerikanska marknaden..
 
CYBSA är ett privatägt bolag med cirka tusen anställda och fem tillverkningsenheter i El Salvador och Costa Rica. Förutom inhemska kunder i de två länderna har CYBSA även omfattande försäljning i Guatemala och Honduras.

Smurfit Kappa skriver att förvärvet av CYBSA följer på en rad andra bolagsförvärv på de amerikanska kontinenterna och att det ytterligare stärker Smurfit Kappas närvaro i regionen.
Irlandsbaserade Smurfit Kappa har nu verksamheter i 12 länder från USA till Argentina och har därmed en unik position som den största pan-regionala leverantören inom sitt område.

”Den här transaktionen speglar vårt fortsatta åtagande att öka vår närvaro på de amerikanska marknaderna och den kommer att möjliggöra värdehöjande förpackningslösningar till befintliga och blivande kunder på båda kontinenterna”, säger Gary McGann, VD i Smurfit Kappa Group.

Förvärvet av Grupo CYBSA, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, förväntas slutföras under andra kvartalet i år. De ekonomiska villkoren för affären har inte offentliggjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-13

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK