...
Många vill ha sommarjobb på Stora Enso Fors Bruk
Infarten till Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta – kanske en symbolisk bild i sammanhanget: ett sommarjobb på bruket blir ofta en bra inkörsport till ett framtida yrkesval och en fast jobb på bruket…
”Fantastiskt roligt med ett så stort söktryck”, säger nye personalchefen Jari Lassilia.

Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta behöver i år 100 sommarjobbare, som kan rycka in, när den ordinarie arbetsstyrkan har semester. Men intresset är vida större än tillgången: när anmälningstiden gick ut i slutet av februari hade inte mindre än 730 personer anmält sig som intresserade av sommarjobb på bruket..!

”Fantastiskt roligt med ett så stort söktryck”, konstaterar Jari Lassilia, som sedan årsskiftet är ny personalchef på bruket.

Några stora marknadsföringskampanjer har det inte varit kring sommarjobben. I år har det inte ens annonserats i lokalpressen om sommarjobben och ändå har det kommit in så många ansökningar. 

”Vårt goda rykte som arbetsgivare är det jag ser som främsta anledning till det stora intresset för sommarjobben. De som har sommarjobbat hos oss trivs oftast väldigt bra och många rekommenderar sina kompisar att också söka”, säger Jari Lassila.

Brukets sommarjobb finns huvudsakligen i produktionen och på underhållssidan, men även inom administration. 

Grundkravet för att sommarjobba på Fors Bruk är att man ska ha fyllt 18 år. Sedan är det olika krav beroende på vilken befattning det gäller, men tekniskt eller naturvetenskapligt gymnasium är en fördel i urvalsprocessen.

”Våra populära sommarjobb får ses som ett bevis för att vi har positionerat oss som en ledande och attraktiv arbetsgivare i regionen”, säger Jari Lassila.

N.B.: Totalt finns det 4.300 sökande till de sammanlagt 600 sommarjobb, som Stora Enso erbjuder i Sverige i sommar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
falskartong Pappersbruk Fors Bruk Kartong Personal Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK