...
Stora Ensos försäljning av bruket Uetersen är slutförd
Stora Ensos tyska pappersbruk Uetersen är nu till slut avyttrat. Köpare är en riskkapitalfond med hemort på ön Guernsey  i Engelska kanalen.

I fjol höstas stoppade tyska konkurrensmyndigheten Stora Ensos planerade försäljning av pappersbruket Uertesen till den österrikiske specialpapperstillverkaren Brigl & Bergmeister. Myndigheten ansåg att en fusion mellan Uertesen och köparen inte var acceptabel ur konkurrenssynpunkt och Brigl & Bergmeister drog tillbaka sitt anbud.
Men nu har Stora Enso äntligen kunnat sälja bruket utan invändningar från myndigheten och köpare är private equity-fonden Perusa Partners Fund 2 med hemort på ön Guernsey i Engelska kanalen.


”Vi har framgångsrikt slutfört avyttringen av Uetersen bruk. Jag är övertygad om att Perusa Partners kan utveckla bruket vidare och säkerställa en långsiktig framgång för Uetersen framöver. Vi fortsätter med vår strategiska omvandling till ett kund- och innovationsfokuserat tillväxtföretag för förnybara material”, säger Stora Ensos VD och koncernchef  Karl-Henrik Sundström i en kommentar.

Förlusten från avyttringen uppgick till cirka 30 miljoner euro, vilket redovisats som en engångspost i Stora Ensos rörelseresultat för fjärde kvartalet 2014.

Transaktionen kommer att förbättra Stora Ensos operativa rörelseresultat och kassaflöde från och med andra kvartalet 2015. Baserat på 2014 års siffror förväntas avyttringen minska Stora Ensos årsomsättning med 140 miljoner euro och den årliga produktionskapaciteten av papper med ungefär 240.000 ton. Uetersen bruk sysselsätter cirka 400 personer.

Läs våra tidigare artiklar om försäljningen av Uetersen här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Pappersbruk Köp/Försäljning/Samgående Stora Enso Uetersen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK