...
Remmar med specialbeläggning för förpackningsindustrin
Närbild på rem med TNX-beläggning
Remmar med Red Grip-beläggning.
Megadynerem med Bluegrip-beläggning.

Megadyne, som är ett italienskt världsledande företag inom transmissions- och transportremmar, har för förpackningsindustrin utvecklat remmar med tre nya beläggningar, som är överlägsna tidigare lösningar.
Beläggningarna har beteckningarna Bluegrip, TNX och Red Grip och de produceras samtidigt som grundremmen, vilket eliminerar risken för delaminering.Megadyne skriver i en pressrelease, att de nya beläggningarna har utvecklats med tre olika hårdheter, allt för att säkerställa en perfekt friktion och optimal prestanda för alla typer av applikationer. 

Bluegrip och TNX är gjorda av naturgummi, vilket ger en hög nötningsbeständighet samt motståndskraft mot smörjoljor. Remmarna tillverkas i ett steg, då både rem och beläggning blir klara samtidigt. Detta gör att man kan ha en gummirem med en glasfibercord med polyamidväv på tandsidan, vilket leder till ökad motståndskraft mot slitage. Remmar med Bluegrip är speciellt lämpliga i våta applikationer , där friktionskoefficienten är reducerad.

Red Grip-beläggningar är framtagna för att användas på slutna PU remmar. Dessa är tillverkade av ett hybrid compound av syntetiskt gummi och PU som extruderas direkt på remmen. På så sätt undviker man en tidsförlust vid limning och får en garanterat bättre hållfasthet mellan rem och beläggning. Red Grip-remmar är mycket slittåliga och oljebeständiga, vilket ger en avsevärt längre livslängd.

Den höga kvaliteten på produkten och möjligheten att få dessa ändlösa utan skarv i beläggningen, ger kunden flertaliga möjligheter att skräddarsy en optimal lösning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
transportband Förpackningsmaskiner Maskin och Utrustning Megadyne

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK