...
Självhäftande etikettmaterial till förpackningar med våtservetter
UPM Raflatacs RafCare-material är avsett för förpackningar med våtservetter, etc., där förpackningen öppnas och återförsluts med hjälp av den självhäftande etiketten.

Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac har utvecklat en serie polypropen-baserade material, speciellt avsedda för produktion av självhäftande etiketter, som kan användas för att skapa återförslutbara, flexibla förpackningar till våtservetter och liknande produkter. 

I materialserien, som fått beteckningen ”RafCare” finns material för såväl transparanta som vita självhäftande etiketter och RafCare-materialen finns också med olika tjocklekar för att passa flera olika applikationsalternativ inom kropps- och hälsovård, hemsjukvård, etc.

RafCare-etiketterna är försedda med det specialutvecklade RC 13-limmet, som är avsett att användas till återförslutbara, flexibla förpackningar, som öppnas och stängs med hjälp av den självhäftande etiketten. Raflatac påpekar i en pressrelease att RC 13-limmet är ett ”mjukt, smidigt och extra tyst lim, som möjliggör diskret och bekvämt öppnande”…

Raflatac skriver också att RafCare-produktern uppfyller alla krav på konsumentsäkerhet och hållbarhet. Jämfört med lösningsbaserade lim avger RC 13-limmet inga farliga luftföroreningar.

RafCare-etiketterna är återvinningsbara och sorteras i samma fraktion som plastförpackningar, medan den pappersbaserade releaselinern kan återvinnas via Raflatacs RafCycle® program.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar Etikett/Märkning Raflatac

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK