...
Finska Rani Plast investerar i rekordstor plastfilmslinje
Vid Rani Plasts anläggning i finska Terjärv ska uppföras en 50 meter hög produktionshall, som ska inrymma en av världens största linjer för tillverkning av plastfilm.

Finska plastföretaget Ab Rani Plast Oy investerar 13 miljoner euro (ca 121 miljoner kronor) i en ny tillverkningslinje för plastfilm.
Linjen ska installeras i en ny 50 meter hög produktionshall, som byggs vid Rani Plasts huvudanläggning i Terjärv (finska Teerijärvi), öster om Jakobstad i finska Österbotten. Linjen sägs bli en av världens största för produktion av plastfilm.


Rani Plasts VD Mikael Ahlbäck säger till Svenska YLE att investeringen är en normal uppdatering av fabriken, som görs ungefär vart tjugonde år.

I den nya linjen kommer man att kunna tillverka plastfilm med upp till 24 meters bredd, vilket är 6 meter mer än dagens maxbredd.

Rani Plast grundades 1955 av Nils Ahlbäck, som ville skapa arbete åt sig själv och sin hemby Terjärv. I dag har det familjeäga företaget vuxit och är en ledande skandinavisk leverantör av förpackningsmaterial och förpackningslösningar i polyeten (PE) och polypropen (PP).

Förutom huvudanläggningen i Terjärv, där 330 anställda arbetar, har Rani Plast försäljnings- och produktionsverksamheter på andra platser i Finland samt i bland annat Sverige (Skövde), Ukraina, Slovakien och Ryssland. Totalt har man ungefär 1.000 anställda.

Den ryska fabriken grundades  2010 i Kaluga-regionen, 170 km sydväst om Moskva, och produktionen startade våren 2012
Rani Plast Kaluga tillverkar främst olika typer av film för vidareförädling, samt sträckhuvor för industrin. Den ryska enheten har ett 50-tal anställda och omsätter cirka 20 miljoner euro (ca 186 miljoner kronor)


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-03-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
plastfolie Ekonomi Plast Rani Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK