...
Storaffär på  PET-området: Plastipak förvärvar APPE
APPE är en ledande europeisk tillverkare av styva plastförpackningar i PET.

Plastipak driver närmare 30 plastförpackningsanläggningar i USA, Sydamerika och Europa.
APPE:s VD Martin Hargreaves är mycket nöjd med försäljningen till Plastipak Packaging.

USA-baserade plastförpackningskoncernen Plastipak Packaging, Inc., med huvudsäte i Plymouth, Michigan, ska köpa PET-förpackningsspecialisten APPE, som är förpackningsdivisionen inom den Spanienbaserade koncernen La Seda de Barcelona.
APPE har varit ute till försäljning genom budgivning en tid och det blev Plastipak Packaging, som gick segrande ur budgivningsstriden med ett bud på 360 miljoner euro (cirka 3,35 miljarder kronor). Affären förväntas vara genomförd den 1 juni i år.


”Jag är mycket nöjd med försäljningen till Plastipak. Våra senaste ägarproblem har varit en hämsko på vår verksamhet och hållit tillbaka både leveranser och kreativa förpackningslösningar. Det här är den mest positiva lösningen för vår verksamhet och dess långsiktiga framtid”, säger APPE:s VD Martin Hargreaves i en kommentar.

APPE, som är en ledande tillverkare av PET-baserade förpackningslösningar, har för närvarande nio tillverkningsenheter i Europa, Mindre Asien och Nordafrika (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Belgien, Polen, Turkiet och Marocko). Huvudsätet är i brittiska Wrexham. APPE utvecklar och tillverkar styva plastförpackningar till produkter inom livsmedel, drycker, egenvård och hushåll. I APPE ingår bland annat australiensiska Amcors tidigare europeiska PET-division, som förvärvardes av La Seda de Barcelona år 2007 (läs HÄR)

APPE är också ledande i Europa inom återvinning av PET-förpackningar och den största producenten av högkvalitativ återvunnen PET (rPET). Bland annat driver APPE en stor återvinningsläggning för PET i Frankrike tillsammans med Coca-Cola Enterprises (läs HÄR).

Plastipak Packaging, som också utvecklar och tillverkar styva plastförpackningar, är ett helägt dotterbolag inom USA-koncernen Plastipak Holdings, Inc. Företaget driver mer än 27 tillverkande anläggningar i USA, Sydamerika och Europa och sysselsätter mer än 4.000 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
PET Plastipak APPE Köp/Försäljning/Samgående Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK