...
Per Lindberg, BillerudKorsnäs: "Jag är stolt, glad och nöjd!"
BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg är stolt, glad och nöjd över bolagets resultat.

”Det är ju inte alltid man har anledning att vara riktigt stolt, glad och nöjd. Men nu, när 2014 har summerats, är det precis så jag känner det. Vi gjorde det vi sa att vi skulle göra – vi levererade till våra aktieägare, kunder och partners. Jag tror också att det är vad de allra flesta i bolaget känner, en stolthet och glädje över det vi skapat under året, och på längre sikt det vi är på väg att gemensamt bygga.”
Det här säger BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg i sina kommentarer till koncernens årsrapport för år 2014.


Bolagets omsättning under år 2014 ökade med sex procent från 19,7 miljarder kronor till 20,9 miljarder kronor och tillväxten blev sex provcent vilket är klart över tillväxtmålet på tre till fyra procent per år.

Rörelseresultatet ökade med hela 67 procent från 1,137 miljarder kronor till 1,901 miljarder kronor, jämnt fördelade över kvartalen.

”Vi bygger ett världsledande företag med erbjudanden, som ökar värdet för kunder, partners och samhället i stort. Vi sa efter sammanslagning och förvärv att 2013 och 2014 i första hand skulle fokuseras på konsolidering, dvs att realisera synergier och minska skuldsättningen. Det har vi gjort. Vi siktade på att nå 330 miljoner kronor i synergier innan slutet av 2015, men detta ändrades under 2013 till 530 miljoner kronor. Men även det visade sig ju med facit i hand vara en alltför konservativ bedömning. Vi nådde 530 miljoner redan under tredje kvartalet 2014! Det visar styrkan och engagemanget i företaget!”, säger Per Lindberg.

--------------------------------------------------
Per Lindbergs kommentarer i sin helhet samt komplett årsrapport för BillerudKorsnäs för år 2014 kan du läsa via länken HÄR!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bokslut Per Lindberg BillerudKorsnäs Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK